ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΕΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Δείτε το ΚΥΘΗΡΑ TV
 

Άφιξη...

Ο ήλιος έστελνε τις τελευταίες του αχτίδες στον ορίζοντα και ενώ το σκάφος έδενε στο μώλο του Καψαλιού, απολαύσαμε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα που ίσως δεν τόχαμε δεί ξανά στην ζωή μας.

Το τοπίο ήταν καταπληκτικό και σαν πρώτη εικόνα που αντικρύσαμε, μας αποζημίωσε πλήρως για την απόφαση μας να προσεγγίσουμε στα Κύθηρα.

Προσεγγίζοντας το νησί από την νότια πλευρά στο πρώτο μέρος που βρίσκεσαι είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό το ΚΑΨΑΛΙ.

Είναι το επίνειο της Χώρας και μια από τι πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές του νησιού. Αποτελεί, αναμφισβήτητα, σημείο αναφοράς για κάθε παραθεριστή.

Βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες και πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες του νησιού.
Ο οικισμός είναι κτισμένος γύρω από το φυσικό κλειστό λιμάνι που σχηματίζεται κάτω από το βενετσιάνικο κάστρο της Χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοιτώντας κανείς το Καψάλι από ψηλά μοιάζει με λίμνη.

Θα κολυμπήσετε στην ομώνυμη κεντρική παραλία, στον "πίσω γιαλό", στο "Καψαλάκι" η "Δεξαμενή", στο "Σπαραγαρίο" (δεξιά από την κεντρική παραλία, όπου σχηματίζεται μία καταπληκτική μικρή παραλία) η στην κοντινή ακτή της Φελωτής.

Ακόμη μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο και την καθαρή θάλασσα. Ή να κάνετε θαλάσσια σπορ συνδυάζοντας μοναδικά τη διασκέδαση με την άθληση.

Από τα αξιοθέατα της περιοχής ξεχωρίζει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στη θέση Εγκρεμός, όπου σύμφωνα με την παράδοση ξεκίνησε ο Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος να συγγράφει την Αποκάλυψη, πριν μεταβεί στην Πάτμο.

Τη σημερινή της μορφή η μονή την απέκτησε το 1952.

Το λιμάνι της προσφέρεται για τον ελλιμενισμό των ιδιωτικών σκαφών.

Ακριβώς δίπλα στο κύριο λιμάνι βρίσκεται ένας σχεδόν δίδυμος κόλπος, ο «πίσω γιαλός»  που είναι το κυρίως «ψαράδικο» λιμανάκι της περιοχής, φιλοξενώντας πολλά επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Στην αριστερή πλευρά του λιμανιού σχηματίζεται μια υπέροχη ξεχωριστή παραλία το «Καψαλάκι» η «Δεξαμενή» όπου βρίσκεται ο Κυθηριακός Ναυτικός όμιλος, και με κυρίως τους νεαρούς Κυθήριους να επιδίδονται σε κολυμβητικούς αγώνες και σε εκμάθηση των μικρών κυθηρίων στην κολύμβηση.

Πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη υπάρχει χώρος «κάμπινγκ» αλλά και αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία καθως και ενοικιαζόμενες κατοικίες και δωμάτια.

Η μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, εμπορικά και μπαρ σε όλο το μήκος της παραλίας, αλλά και στα κοντινά ενδότερα, ολοκληρώνουν την εικόνα του πανέμορφου αυτού οικισμού που περιβάλεται απο πολύ πράσινη βλάστηση, συνθέτοντας έτσι ένα υπέροχο πίνακα ζωγραφικής και ένα παράδεισο φωτογράφησης, για τους φανατικούς του είδους...


Μια Βόλτα στο Καψάλι


Upgrade your Flash Player to version 8 to view this video!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

΄Αφιξη-Καψάλι...

   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Σύντομα η συνέχεια...καθώς συνεχίζονται οι διαδρομές μας στο νησί......